Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Förstör inte Allsvenskan, förgör huliganismen!

 

Det pratas om hur Tobias Sana agerade på ett oprofessionellt sätt. En professionell hockeyspelare gjorde bort sig. Det pratades mer om agerandet från gräset, istället för agerandet mot gräset.

Under mötet Göteborg – Malmö bröt helvetet ut. Från läktaren kastades ett knallskott som landade precis bredvid Tobias Sana, som blev så rädd att han i frustration handlade innan han tänkte, när han kastade en hörnflagga mot publiken. Strax därefter tog sig den nyblivna svenska mästaren i hockey, Mats Rosseli Olsen in på planen.  

Efterdyningarna handlade om vilka dåliga förebilder dessa spelare är för våra ungdomar. Hur illa detta ser ut från två professionella idrottare.
HALLÅ!? Agerandet från läktaren är det stora problemet.

2011 skrevs det om hur Sverige måste ta tag i sina läktarproblem, för att inte riskera att stängas av från spel i Europa. Har det förbättrats? Knappast?

Under 70-talet stängdes England av i fem år från spel i Europa, på grund av den utpräglade huliganismen som härjade i engelsk fotboll. Åtgärd? Tydlig och enkel.

Hårdare straff, bättre utbildning – så var problemet löst.  
Döms du till fotbollsrelaterat våld i England är den vanligaste avstängningen fem(!) år från fotbollsarenor, plus att du på matchdag måste anmäla dig till polisstation på hemmaort. Du kan inte ens åka på semester! BRA! Ett ytterligare plus är att fängelsestraff blivit allt vanligare.

Den engelska journalisten som följt Premier League i många år, Andy Mitten, säger att det kostar för mycket för att bråka, vilket försvårar huliganernas jakt efter våld.

England har även valt att utbilda poliser på särskilda sätt som gör att de har stor insikt i de olika supporterorganisationer.

Sverige måste ta efter, gör något! svensk fotboll bjuder inte på den bästa underhållning på planen, men svensk inramning har blivit en snackis i Europa. Och då är det inte tack vare några skandaler, utan för vårt engagemang.

 

 Förstör inte Allsvenskan, förgör huliganismen! 

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av tobbedahlberg

Kommentera